Extra panenský olivový olej Siro Petracchi
získaný přímo z oliv pouze mechanickými postupy.
Detailní popis produktu
V toskánské provincii Carmignano na strmých a kamenitých svazích se olivovníky vyskytují po staletí.
Na rodinné farmě Siro Petracchi pěstují tradiční pro tento region olivové odrůdy: Moraiolo, Frantoio, Piangente, Leccio.
Abychom získali dokonale zdravé olivy v době sklizně je nutná neustálá péče o olivovníky po celý rok: od prořezávání stromů a obdělávání půdy, přes letní úklid až do zavádění ekologických opatření k zamezení napadení hmyzem během růstu a zrání oliv.
Díky neustálé péči olivy dostávají charakteristické aromatické oleje, ale především jsou chutné a zdravé díky vysokým koncentracím polyfenolů.
Na farmě preferují tradiční metodu lisování při nízkých teplotách. Výsledkem je nefiltrovaný extra panenský olivový olej s intenzivní a přetrvávající chutí, ale zároveň s nízkou kyselostí. Při správném skladování lze tento olej konzumovat i po letech a jeho organoleptické vlastnosti zůstanou nezměněny.
Kvalita oleje z farmy Siro Petracchi získala uznání, včetně prvního místa v soutěži Oleum Nostrum 2019.
Země původu: Itálie.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Od roku 2011 italský farmář Siro Petracchi se svou rodinou stará o 7 hektarů půdy, která tvoří farmu specializovanou na pěstování fíků a výrobu extra panenského olivového oleje. Farma se nachází na kopci Montalbiolo v obci Carmignano, s výhledem na pláně Florencie. Tato oblast je po staletí proslulá nejen svou malebnou přírodou, ale také kvalitou zemědělských produktů, na prvním místě: olejů, fíků a vína. Na farmě se používají výhradně ekologické metody pěstování. Díky této volbě jsou produkty z fíků a oliv kromě organoleptických vlastností autentické a zdravé.
![]() |
![]() |